Εκτύπωση

Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

| Κατηγορία Προτάσεις

Ενοικίαση ποδηλάτων στις ΒρυξέλεςΕπίκαιρη η παρέμβαση των φίλων του ποδηλάτου. Κατά σύμπτωση αυτές τις ημέρες βρέθηκα στις Βρυξέλλες, από αυτή την επίσκεψη είναι και η φωτογραφία που τράβηξα με σκοπό να παρέμβω με την επιστροφή μου για το θέμα δημοσίως όπως και κάνω. Ζήλεψα για άλλη μια φορά την στάση των πολιτών αλλά και της δημοτικής αρχής της πρωτεύουσας της Ευρώπης στο θέμα της κυκλοφορίας αλλά και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας τους.

Όλες οι πρωτεύουσες της κεντρικής Ευρώπης και όχι μόνο, στηρίζουν την χρήση του ποδηλάτου. Με σύγχρονες τεχνολογίες προωθούν την χρήση του και λαμβάνουν μέτρα για την διευκόλυνση των χρηστών του. Απλά πράγματα, συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, από τα οποία με την πιστωτική του κάρτα ο κάτοικος και ο επισκέπτης μπορούν να «ενοικιάσουν» ένα όμορφο και εύχρηστο για όλους ποδήλατο, να κάνουν τις δουλειές τους ή την βόλτα τους στα αξιοθέατα της πόλης και να το επιστρέψουν σε όποιο σημείο επιθυμούν και όχι υποχρεωτικά στο σημείο που το πήραν.

Σεβασμός στην πόλη τους, στους πεζούς, στους συμπολίτες τους, γιατί όχι και συμβολή στην αισθητική του τόπου τους με μια «πινελιά» αντίληψης άλλου επιπέδου.

Ο υπογράφων το κείμενο δεσμεύεται ότι αν πάρει την εντολή να εκπροσωπήσει τους συμπολίτες του στην νέα δημοτική αρχή της Χίου θα στηρίξει με κάθε τρόπο την χρήση του ποδηλάτου όχι μόνο στην πόλη αλλά και στην ύπαιθρο, εντάσσοντας τέτοιες πρακτικές στην φιλοσοφία που περιέγραψα παραπάνω και στην προσπάθεια με τέτοια μικρά αλλά μεγάλης ανταποδοτικότητας μέτρα η Χίος να μετατραπεί και να λειτουργήσει με άλλες πρακτικές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας και θα αναδείξουν τις αξίες που κατά παράδοση χαρακτηρίζουν το τόπο μας.

Προς επίρρωση των παραπάνω υπενθυμίζω ότι όταν το 2006 ανέλαβα Λιμενάρχης Χίου, πρώτη μου ενέργεια ήταν η απόκτηση πέντε ποδηλάτων για υπηρεσιακή χρήση στην πόλη σε αντικατάσταση των μετακινήσεων με οχήματα.

Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης
Υποψήφιος Δ.Σ. με τον συνδυασμό
«ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ»