Εκτύπωση

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Χίου με Πειραιά

| Κατηγορία Δημοσιεύσεις

Δημοσίευμα από την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ

Μια πιο ψύχραιμη άποψη, βασισμένη στα στοιχεία του Λιμεναρχείου τις δυο εβδομάδες περικοπής των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, καταθέτει με συνέντευξη του στον «π» ο δημοτικός σύμβουλος Στ. Μιχαηλίδης.

Δεν διστάζει να συγκρουστεί, να πάει κόντρα στο ρεύμα της καθολικής διεκδίκησης, και να χαρακτηρίσει «καθαρά ψηφοθηρικού χαρακτήρα» τις κινήσεις των τοπικών αρχών.

Τα δεδομένα

«Διαθέτουμε στη γραμμή 4 φορές την εβδομάδα το «Αριάδνη» με χωρητικότητα 1.600 επιβατών, 90 φορτηγών και 200 Ι.Χ. Επιπλέον μας δίνεται η δυνατότητα 2 φορές την εβδομάδα τα προϊόντα μας να μετακινούνται με τον «Πελαγίτη» ενώ τέλος διαθέτουμε και τη σύνδεση της άγονης γραμμής μια φορά την εβδομάδα.

Η λογική λέει να καθίσουμε όλοι μαζί και να δούμε αν καλυπτόμαστε ή όχι. Αν δηλαδή οι προσφερόμενες υπηρεσίες μας αρκούν. Αν δούμε ότι δεν μας αρκούν τότε να πάμε στον Πρωθυπουργό. Όταν όμως σε ένα πλοίο με 1.600 θέσεις , ακόμα και τώρα που είναι μόνο του στη γραμμή, μπαίνουν 400 από τη Χίο και άλλοι 500 από τη Μυτιλήνη και 20-30 νταλίκες, τι θα πάμε να πούμε;», διερωτήθηκε ο κ. Μιχαηλίδης.

Άκρατος λαϊκισμός

Ο ίδιος σχολιάζοντας την απόφαση των αιρετών να σταθούν στην παρέλαση απέναντι από τον Ν. Μηταράκη τη χαρακτήρισε «σαχλή» και «άνευ λόγου», προσδίδοντας στους εμπνευστές της «άκρατο λαϊκισμό, κενό λογικής και περιεχόμενου».

«Η εύκολη στάση θα ήταν να πω κι εγώ, ωραία παιδιά να βγούμε στους δρόμους και να επαναστατήσουμε. Είναι όμως σοβαρά πράγματα αυτά; Όσοι τώρα φωνασκούν κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους και τι θα αποκομίσουν ενόψει των εκλογών», προσέθεσε ο κ. Μιχαηλίδης.

«Με λάθος αιτήματα»

Η επιχειρούμενη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα αφού τα αιτήματα είναι σε λάθος κατεύθυνση. «Διεκδικούν εκ προϊμίου καταδικασμένα αιτήματα, υποβαθμίζοντας την κίνηση», ανέφερε, αντιτείνοντας ως ρεαλιστική απαίτηση τη διαμόρφωση υποδομών που θα κρατήσουν τη νέα γενιά στα νησιά μας.