Εκτύπωση

ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ Σ’ ΑΛΕΙΨΩ ΛΑΔΙ

| Κατηγορία Δημοσιεύσεις

Τι άλλο να πει κανείς με το θέατρο που παίζεται αυτές τις ημέρες από κυβερνητικούς παράγοντες και από την Νομαρχία; Πράγματι ο Θεός έριξε νερά μπόλικα, το ότι και αυτά πήγαν στο βρόντο είναι άλλη κουβέντα που θα γίνει κάποια στιγμή. Φάνηκε όμως με τον πιο ζωηρό τρόπο η υπονόμευση τόσα χρόνια του τόπου, καταδείχθηκε η απίστευτη αναλγησία και η απουσία έστω και ελάχιστου ίχνους πατριωτισμού από κάποιους που διαχειρίσθηκαν, διαχειρίζονται και έχουν το θράσος να διεκδικούν ακόμα την ευθύνη για την πορεία της Χίου. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι κανένα έργο υποδομής και πρόληψης δεν πάρθηκε για την αποφυγή τέτοιων καταστροφών, παρόλο που τέτοια φαινόμενα, σε μικρότερο αλλά πάντως καταστροφικό επίπεδο, έχουμε βιώσει δυστυχώς ξανά στο εγγύς παρελθόν.
Λένε οι παρατρεχάμενοι και συνυπεύθυνοι, «έπεσε τέτοια βροχή σε τόσο λίγο χρόνο, τι θα μπορούσε να γίνει, ακραίο φαινόμενο ήταν». Σοβαρά;!! Τότε αγαπητοί φίλοι κάθε ημέρα οι ωκεανοί και οι αιθέρες θα βούλιαζαν και θα γκρέμιζαν πλοία και αεροπλάνα. Όμως, ευτυχώς δεν γίνεται, διότι υπάρχουν κανόνες, επαγγελματισμός, λαμβάνονται μέτρα, υπάρχει πρόληψη, υπευθυνότητα και προγραμματισμός, αλλά κυρίως επαγρύπνηση.
Οφείλει, λοιπόν, να δημοσιεύσει άμεσα η Νομαρχία, μετά την εξαγγελία και την προειδοποίηση από την ΕΜΥ και τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή μας, τι μέτρα πήρε, πότε και με ποιους τα αποφάσισε, ποιοι συμμετείχαν και σε ποια σύσκεψη και να δημοσιεύσει τα πρακτικά με τις οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες και τα συνιστώμενα μέτρα στους πολίτες. Πιστεύει κανείς ότι ο κ. Νομάρχης ασχολήθηκε σοβαρά με το σοβαρό αυτό θέμα; Περιμένουμε τις ανακοινώσεις και ελπίζω να μην ξενυχτίσει τους ανθρώπους να γράφουν (εκ των υστέρων) πρακτικά.
Είναι μέχρι τώρα γνωστό, ότι έχουν καταστραφεί περιουσίες συμπολιτών μας και ότι το φράγμα της Ψαρόπετρας το πήρε το «ρέμα». Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες δημοσίευαν συνολικά τις ζημιές από την πρόσφατη καταστροφή, είμαι βέβαιος ότι θα προέκυπτε αβασάνιστα το συμπέρασμα ότι παλαιότερες και σημερινές αυτοδιοικητικές ηγεσίες που πασαλείβουν τώρα μέλι τις πληγές των τραυματισμένων είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι.
Η απουσία χωροταξικού σχεδιασμού, η αδιαφορία για την προστασία και φροντίδα των ρεμάτων, η ασύδοτη πολεοδομική πρακτική που επιβάλλει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, η έλλειψη έργων υποδομής για την ανάπτυξη και επέκταση της πόλης, έχουν οδηγήσει την κατάσταση εδώ που έχει φθάσει, η οποία νομοτελειακά θα ξαναδώσει τέτοια φαινόμενα.
Έχει επιλέξει ο σημερινός Νομάρχης, το λαϊκισμό ως την καλύτερη μέθοδο πολιτικής επιβίωσης και ανέλιξης. Παντού ναι, « δώστα όλα και γαία πυρί μειχθήτω». Πολιτικά οφέλη, όντως, αποκομίζει μεσοπρόθεσμα, δεν προσφέρει όμως καλές υπηρεσίες στους πολίτες, στον τόπο και στις επόμενες γενιές. Αυτή τη στιγμή της δοκιμασίας οι τραυματισμένοι πολίτες δεν έχουν την πολυτέλεια να σκεφθούν για τους πραγματικά υπεύθυνους, αυτούς που μοναδικό σκοπό στην ζωή τους έχουν να ξεγελάσουν με καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια τον πελάτη για την πολιτική τους μακροημέρευση.
Όταν ο πληγωμένος θα ανοίξει τα μάτια του από τη νάρκωση και το σοκ που υπέστη, να είναι βέβαιοι αυτοί οι κύριοι που τώρα τάχα τον νοιάζονται και τον γιατροπορεύουν, ότι θα καταλάβει ποιος του έδωσε τη σπρωξιά να πέσει στο γκρεμό της ταλαιπωρίας και της δοκιμασίας και θα αντιδράσει αναλόγως.

Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης

Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ.

Υποψήφιος Δ.Σ. με το συνδυασμό

«ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ»