Εκτύπωση

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

| Κατηγορία Δελτία Τύπου

Στο μυαλό και στην ψυχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, όλων των πολιτικών αποχρώσεων, έχω την πεποίθηση ότι είναι εμπεδωμένο τα τελευταία χρόνια το αίσθημα ότι τα πράγματα για τον τόπο μας, τη Χίο, δε βρίσκονται στο επίπεδο των δυνατοτήτων του τόπου.

Σ' αυτό το πλαίσιο των σκέψεων και των ανησυχιών μας, συχνά, πολλοί από εμάς στο περιβάλλον μας, στις συντροφιές μας, στους φίλους μας, εκφράζουμε τις απόψεις μας, τις προτάσεις μας, την απογοήτευσή μας ενδεχομένως, για τα κακώς κείμενα κλπ.

Ομολογούμε ότι η οπισθοδρόμηση, η στασιμότητα, οι στρεβλώσεις και οι δυσκολίες που παρατηρούμε στην πορεία του τόπου μας αλλά και της καθημερινότητάς μας, συνδέονται με τις κακές επιλογές μας αλλά και ενίοτε με την επιβολή από αδιαφανείς κύκλους ανθρώπων με ελλιπές αλτρουιστικό και πολιτικό υπόβαθρο. Ανθρώπων που πολιτεύονται με μοναδικό κριτήριο το προσωπικό συμφέρον εις βάρος του κοινού καλού. Η αντίδρασή μας σ' αυτές τις διαπιστώσεις, συνήθως, περιορίζεται στην έκφραση «μα δεν βρίσκεται κανείς καινούριος, ανιδιοτελής, με κοινωνικές ευαισθησίες κλπ να ασχοληθεί με τα προβλήματα του τόπου χωρίς δεσμεύσεις και σκοπιμότητες;».

Η κατάσταση όμως σήμερα, που βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την άβυσσο, δε συγχωρεί επιπόλαιες αποφάσεις. Το αναμφισβήτητο γεγονός της άκρατης προεκλογικής υποσχεσιολογίας από συγκεκριμένους επαγγελματίες πολιτικούς όπως ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου κ. Π. Λαμπρινούδης, το γεγονός ότι εκατοντάδες εκατομμύρια κατασπατάλησε σε έργα που αδυνατεί να αποδώσει σε χρήση, το γεγονός ότι δεκάδες γονείς εκλιπαρούν για μια ολιγόμηνη σύμβαση εργασίας για το παιδί τους, ότι οι πιο προσοντούχοι νέοι της Χίου εκδίδουν διαβατήρια για αναζήτηση εργασίας σε άλλες χώρες, πρέπει να μας ταρακουνήσει, να μας ξυπνήσει από την πολιτική αδράνεια και να αποδεχθούμε ότι, πολιτικοί όπως ο κ. Λαμπρινούδης και οι όμοιοί του, είναι κυρίαρχα οι υπεύθυνοι για την κακή κατάσταση του τόπου. Ενός τόπου που στα «χέρια» άλλων μπορούσε να ήταν υπόδειγμα ευημερίας και ανάπτυξης.

Όντας μονάδα του συνόλου που σκέφτεται, αγωνιά και «λειτουργεί» πολλές φορές και με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω, απαλλαγμένος από τα ασυμβίβαστα της προηγούμενης επαγγελματικής μου ιδιότητας και με βαθιά ριζωμένη στην ψυχή μου τη θέση ότι ο υπεύθυνος και κοινωνικά χρήσιμος πολίτης «υποχρεούται» να ξεπεράσει τους αδιάφορους για το κοινωνικό σύνολο εγωισμούς, να περάσει από την κουβέντα της παρέας στην πάλη για την πολιτική ανατροπή φαινομένων ή προσώπων που εντοπίζει ως παράγοντες οπισθέλκουσας και υπονόμευσης των συμφερόντων και της προόδου της κοινωνίας, αλλά και σε τελευταία ανάλυση της ίδιας του της ζωής, ανακοινώνω στους συμπατριώτες μου την απόφασή μου να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση τους και να τους ζητήσω να με εξουσιοδοτήσουν να τους εκπροσωπήσω στο νέο ιδιαίτερα απαιτητικό Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου που θα προκύψει από τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ».

Απευθύνομαι σε όλους τους Χιώτες και ιδιαίτερα σε εκείνους που δικαιολογημένα απογοητευμένοι προβληματίζονται να απέχουν ή να ψηφίσουν «άκυρο», ότι αυτή η πολιτική συμπεριφορά της αντίδρασης, του γυρίσματος της πλάτης στους υπαίτιους και δημιουργούς της απαξίωσης του τόπου μας, ας εκδηλωθεί με ψήφο διαμαρτυρίας και απαρέσκειας κατά των υπαιτίων προσώπων και υπέρ νέων υποψηφίων που έχουν χαρακτηριστικά δημιουργικότητας, προϋποθέσεων αλλαγής, με πρωταρχικό και κυρίαρχο στόχο την απαγκίστρωση της αναπτυξιακής πορείας του τόπου από τα οικονομικά ή άλλα ιδιοτελή συμφέροντα, απόλυτα συνυφασμένα με την αναποτελεσματικότητα και την πολιτική μακροημέρευση συγκεκριμένων προσώπων άνευ προστιθέμενης αξίας για την Χίο.

Δεν είναι η ώρα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, επιδιώξεων και αναζήτησης κομματικής ορθοδοξίας. Είναι η ώρα της συστράτευσης για την ανατροπή, την εκδίωξη των φαύλων, ιδιοτελών και μισθοσυντήρητων από τον πλούτο του τόπου πολιτικάντηδων, είναι η ώρα της Χίου.

Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χίου
με το Συνδυασμό «Νέα Αντίληψη»